Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Vi drikker og vi drikker. Viner fra august 2007

VinPosted by Odd Rydland Tue, September 04, 2007 22:01:12
Morey-St-Denis Clos de la Bussiere 98, Roumier. Rips, bringebær, syrlig, og lett rustikk. Lett steinete. Deilig og relativt elegant vin, men ganske tilbakeholden i frukten. Flott til mat trolig (drakk den "bar") - er den på vei opp eller ned? Trolig det førstnevnte. Hold i 3-5 år til tipper jeg. Eller jeg kan ta helt feil og vinen var på topp for 3 år siden....husker Clive Coates skrev i "the Vine" at dette var den beste Bussiere på svært mange år" og kjøpte ett par. 95erne av denne er veldig bra nå, tømte min siste av 3 i vinter en gang (se over), så trolig er nok denne litt for ung til å blomstre skikkelig.

F Jobard Meursault Charmes 99. Drukket en lørdag, fredagen før hadde vi en skrekkelig oksydert av denne. Frisk, sitrusaktig, mineralsk, ueiket og lang. Enda noe ung og tilknappet men åpner seg gradvis og blir floral og, nettopp, veldig sjarmerende. Tradisjonell stil. Det er få ting som slår hvit burgund når vinene virkelig er som de skal være! De beste 99-erne har enda ett stykke å gå (har bla testet både Matrots Perriere og Ramonets Boudriotte siste år).Komplementerte maten (selvfriterte scampi med Basmatiris og koriander) helt utmerket.

Crozes-Hermitage Cuvee Gaby 2003, Dom Colombier. Blod og bjørnebær, elegant og rimelig stram. Fine syrer , passet faktisk bra (!) til en heimelaga pizza med skikkelig mozzarella, soltørkete tomater, god olje og bacon. Strålende vin som (i motsetning til andre) drikker på topp nå - i hvert fall var frukten utrolig sjarmerende. Jeg vil drikke MER Rhone!!!! - ser DN skryter av 04 (93 p) og burde kanskje legge inn på ett par. 03eren har jeg drukket i hvert fall 3 flasker av og den er like flott hver jævla gang....tror jeg har en til.

Gobelsburg GV Løssterassen 05. Veldig rik og fyldig, lett dropsete frukt, snev av hvit pepper, noe underliggende mineralsk som trolig vil bli tydeligere med 5 år til på langs.....ganske feit vin, like it or leave it, men fin balanse i avslutningen på denne. Også drukket bar som følge til den lett tøvete serien vinbaronen, men siden den kretser om Østerrike (som jeg elsker) og vin (som jeg elsker enda mer) holder vi ut. Perfekt match til denne serien mener nå jeg!

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post10