Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Pinseviner – og noen flere

VinPosted by Odd Rydland Tue, September 04, 2007 22:09:23
I gode venners lag i pinsen 2007

Dønnhoff 2004 Schlossbøckelheimer Kupfergrube Spætlese. Veldig lukket på duft, mineralsk og tight men lang med en nedtonet sødme, an iron fist in a velvet glove og vanskelig å utanalysere.

Trimbach Riesling FE 97. På topp nå. Diesel, sjø og nesten noe preg av rotgrønnsaker (?), fennikel, jeg var ikke veldig analytisk da jeg drakk den, flott vin og perfekt match med blåskjellsuppe med safran.

Engel Vosne-Romanee PC Les Brulees 2001. Denne årgangen drikker fabelaktig godt over nesten hele linja nå selv om mange viner har et langt liv foran seg, minnes en Mugnier Amoureuses……. Anis og julekake, masse mineraler og stram, syrlig finish. Åpen og primærfruktig, snev av blåbær (?) og krekling.

Spinetta Moscato d'Asti 04 (!) Frisk og grapey, deilig til jordbær og vaniljeis. Herlig vin, vurderer innkjøp av ett par til sommerens jordbærorgier på terassen.

Noe annen drikking senere i mai:

Martin Chablis Montmains 02: Poengtert og mineralsk, har gått av seg det litt ufokuserte, klønete preget denne vinen slet med en periode.

Massolino Barbera d'Alba 03: Fabelaktig Barbera med årgangens sødmefyllte og lett sjokoladepregete stil. Takler man dette er denne både frisk, stilig og monumental.

Brunel Chateauneuf du Pape Les Cailloux 2000: Drikker bra nå, krydrete og rik. Fast og fin i munnen, ganske elegant for en så varm årgang. Veldig usikker på hvor dette beveger seg ved lagring. Har drukket 2001 ved en senere anledning, den og drikker godt, men er strammere, stiligere, mer mineralsk og har masse upside. 2001 er en kanonårgang i Sør-Rhone, heldigvis skjønte jeg dette tidlig og kjøpte en god del Cailloux, Pegau og Clos des Papes.

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post11