Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Noen viner fra januar 2006

VinPosted by Odd Rydland Wed, September 05, 2007 09:26:36

Lamy St-Aubin Clos de la Chateniere2001

Nydelig vin med masse upfront Chardonnayfrukt, gule frukter men ikke tropisk med bra syre og gode underliggende mineraler, lite eik, ingen tar dette for en Chablis i en typisk Chablisårgang som feks 2000, men denne er likevel ikke langt fra Raveneau sine 2001-ere (Tonnerre og Butteaux) i stil. Kommer til å bli strammere og mer kompleks om 2-3 år (om den ikke oksyderer da), en svært velykket 2001. Mange hvite 2001ere fra Burgund har overrasket!

Murrieta Ygay Riserva 1994

Denne var ganske heftig og rå for 1,5 -2 år siden husker jeg men har nå endret seg til en syrlig og uhyre elegant vin med bringebær og andre hagebær. Fin lengde, ørlite vanilje kanskje men helt uten sjenerende eikepreg for øvrig. Herlig, burgunderaktig, lurer på om denne vil blomstre med 5-6 års lagring som mange burgundere gjør etter en litt trang fase som det virker som denne har startet på nå, selv om jeg synes dette drikker godt. Mye substans i vinen.

Fontodi Vigna di Sorbo 2001

Servert blindt. Åpenbart Cabernetpreg med noe tydelig jordlig, tipper kjapt vestside Bordeaux på lukten men når det blir benektet er det rett til Italia, det jordlige er typisk Sangiovese og det sursøte preget på smaken ikke til å ta feil av. Fin konsentrasjon i dette, ganske strukturert vin (mindre vill og åpenbar enn Flaccianello 2001) men for meg fremstår den som litt lukket og en vin som trenger 4-5 år på langs, det blir også tydelig at den etter hvert knapper seg til i glasset. Drukket sammen med de to neste vinene – på Toscanasmakingen noen dager senere fremsto den som en lett moderne, vellaget Toscana med en lett kledelige sødme i frukten, sammen med de følgende vinen ble det sursøte preget veldig tydelig. Settingen en vin drikkes i påvirker vurderingen veldig; det er en lærdom det er greitt å merke seg....Fontodi har blitt gradvis ganske moderne, men uten å gå over toppen, dog tviler jeg på at Flaccianello 1991 noen gang vil gjentas.

La Tour Carnet 2001

Typisk Medocvin, litt rustikk i stilen men rik og god med fin lengde. Masse frukt, litt moderne vinmaking (Bernard Magrez) med modne bær og en anelse sjokolade, ganske kremete og munnvennlig i stilen til tross den lett rustikke stilen. Holder seg godt i glasset men vil åpenbart ha godt av noe lagring.

Beaune Bressandes 1994, Morot

Har drukket denne noen ganger før og nok ett bevis på at Burgundere trenger tid. Tett og rik vin, litt jordlig og rustikk i stilen men med fine røde bæraromaer og steinfrukt. Denne vinen har aldri fremstått som så rik før og har åpenbart enda potensiale, den endrer seg omtrent ikke i det hele tatt over en periode på 2-3 timer i glasset. Helt forbløffende, jeg trodde de røde 94erne var trange og fruktløse nå.

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post12