Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Viner i helga

VinPosted by Ole Martin Skilleås Sun, September 09, 2007 18:57:47

Chassagne-Montrachet 1999 (Marc Colin)

En hvitvin dette, og den var betydelig bedre enn den forrige flasken, som jeg drakk for 20 måneder siden, omtrent. Det kan selvsagt skyldes flaskevariasjon, men grunnen kan også være at vinen trengte den ekstra tiden til å vise fram sitt beste.

Fennikel og lime, et diskret eikepreg, med detaljerte og mineralske overtoner i munnen. Overraskende lang for dette nivået. Ikke noe tegn til oksidasjon.

Schloss Johannisberger Riesling Kabinett 2005

Ikke noen knockeltrocken dette -det står ikke trocken noe sted på etiketten, så man må tro at den er laget med restsødme. Men vinen har helt perfekt balanse. Drukket til kylling med ris og karri-grønnsaker - og jeg kan ikke få sagt tydelig nok at sterke retter går mye bedre med viner som har restsødme. Dufter noe i retning appelsinfromasj - smaken er syrlig frisk, men har en svært nedtonet sødme i frukten. Deilig vin, og ypperlig som matvin.

Kostet meg 115 kroner på Flesland, mens polet skal ha hundre kroner mer for 2004-årgangen på Bestillingsutvalget. Ta med noen flasker hvis dere kommer hjem fra utlandet. 400 spart innenfor kvoten.

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post18