Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

2 hvite og 1 rød

VinPosted by Jan Berger Henriksen Sun, September 16, 2007 12:17:04
Det ble - som vanlig - mest hvitt denne helgen også.

Først ute var Niepoort Redoma Branco 2005 (199kr). Druemix RABIGATO, CODEGA, VIOSINHO, ARINTO. En vin som har fått skryt av mange. Niepoort er jo også geniforklart i enkelte kretser smiley. Prøvd i to runder. I første runde var den 12-14ºC. Fin duft av kvede, litt eik. På smak også det samme, med en bra syre, mye fedme og litt sødme. Fedmen gjorde at den ikke passet maten så godt (stekt klippfisk med grønnsaker i tomatsaus). I andre runde var vinen kjøleskapskald, men fedmen var fortsatt påtagelig. Jeg faller ikke helt for denne vinsmaken og til 200kr er det nok andre hvite viner som er mer verdt pengene for min del.

Senere på kvelden åpnet jeg en flaske Paul Jaboulet Aîné Côtes-du-Rhône Villages Beaumes-de-Venise 2001 (115kr). Druemix 85% GRENACHE, 15% SYRAH. Superkjøp da den kom, men faktisk første flasken jeg har åpnet. Den var frisk, ungdommelig, fruktig med klar smak av bjørnebær og en riktig kosevin for en som ellers ikke drikker så mye rød rhone-vin. Tåler godt å ligge lengre tror jeg. 2001 skal være en svært bra årgang i syd-rhone og denne vinen synes absolutt å være en bekeftelse på det.

Lørdagskvelden åpnet jeg en østeriksk hvitvin: Domäne Wachau Riesling Smaragd 2001 (kr117). Også et topp-kjøp da den kom. Lite duft initielt, men kom etter hvert. Fruktsmak mer mot sydfrukter (kiwi?). Jeg synes vinen var fyldig, syrlig og med bra ettersmak. (Gikk godt til skatevinger dampet i rabarbravin og fylte sopp.) Hadde litt rest-sødme også, uten at det var plagsomt. Årgangen regnes av noen som svak, men jeg synes ikke denne vinen var uttrykk for det. Hvis det er rett, så er det bare å løpe ut og kjøpe 2004 eller 2003 som begge skal være topp årganger.


Et lite PS: Siste halvparten av Rieslingen over ble drukket søndag til lutefisk m/tilbehør. Ikke akkurat min favoritt-rett, men vinen klarte seg svært bra.

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post20