Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Park Hotel på Voss

VinPosted by Arild Haaland Sun, October 28, 2007 14:00:07

Samboeren skulle kjøre en bil til voss og ta toget tilbake til bergen sist onsdag, og da passet det bra å henge seg med i bilen og spise et lite måltid på restaurant Elysee før kveldstoget. Når det gjelder maten, så var den faktisk bedre enn fryktet. Men den var i dyreste laget, og forventningene var lave etter å ha hørt negative rapporter tidligere. Men det er jo ikke for maten man reiser til Park.

Vi hadde ikke bestilt vin på forhånd fra det store vinkartet, da jeg var nysgjerrig på hva som kunne befinne seg i restekassen. Og jeg ble ikke akkurat skuffet, for der lå Cornas 1999, Domaine A Clape til kr. 395. Helt vilt billig med tanke på at man er på restaurant, 99 er en kjempeårgang og 02/03 koster 400 på polet. Vinen ble dekantert ca tre kvarter før vi drakk den til hjortefilet. Vinen var veldig god, men virket overraskende moden. Jeg hadde trodd at denne ville utvikle seg langsommere. Lukten var blitt ganske kompleks, men var fortsatt nokså primær, med bjørnebærfrukt som dominerende ingrediens sammen med litt stall og pepper. I munnen var den derimot veldig avslipt. Tanninene virket stort sett å være borte, og sammenlignet med Cote-Rotiene vi nettop drakk virket denne eldre enn sine 8 år. Ettersmaken var heller ikke så lang som forventet, så det kan ha vært en ikke helt optimal flaske. Men den drakk uansett veldig godt nå, og var en stor opplevelse til prisen.

Om Cornasen var overraskende moden, kan ikke det samme sies om kveldens andre vin. Som forrett og dessert drakk vi Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese 1995, Joh. Jos. Prüm, og det var barnedrap i forhold. Til kr. 450 er også dette et røverkjøp i mine øyne. Prüm sine rieslinger er kjent for å kunne leve lenge, med de fra Wehlener Sonnenuhr som normalt aller mest langtlevende, så en 12 år gammel auslese er fortsatt bare i barndommen. I Bernkastel kom vi i sommer over en 1975 Wehlener Sonnenuhr Kabinett fra samme produsent som var helt i toppform.

Vinen var fantastisk flott, og luktet av petroleum og modne epler, med et merkbart innslag av botrytis. Duften var rik og kompleks, men uten den dype, gjennomtrengende kompleksiteten disse vinene får når de blir virkelig gamle. I munnen var den fruktig og ganske søt, med typisk auslesekonsentrasjon. Noe overraskende var det at den ikke virket veldig syrlig. Ettersmaken var lang og veldig deilig. En super vin, og hadde jeg hatt denne i kjelleren hadde jeg nok latt den ligge i ti år til før jeg hadde prøvd den igjen.

Om Park er det bare å si at vinkartet og prisene er av en annen verden, og selv om maten bare er ok gjør vinen det til en stor opplevelse å spise der oppe. Det fremstår smått utrolig å få disse to vinene på restaurant til en samlet pris av 845.

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post34