Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

God Bordeaux

VinPosted by Jostein Alme Tue, October 30, 2007 08:15:26

Dette var egentlig ment å være en kommentar til Jan sitt innlegg om La Louviere 1995, men av en eller annen grunn klarer jeg ikke å legge inn kommentarer, så her kommer det som en egen post.

Hvit Bordeaux kan være veldig godt, selv om jeg i mitt forrige innlegg trakk frem et eksempel på det motsatte. Og La Louviere er en av de beste. 1995 har jeg smakt tidligere, men det er lenge siden. Men sherrypreget som beskrives på 95eren er litt skummelt. Må ikke ha for mye av det. Men man må være forberedt på litt flaskevariasjon på såpass gammel vin. Drakk imidlertid 1996 tidligere i sommer. Den er fortsatt å få på Valken til en meget akseptabel pris. Veldig flott vin som må være bortimot fullmoden nå.

Chateau La Louviere 1996

12,5%. Tydelig modning både på farge og duft, relativt gul. Mye treverk på duft, ikke ny eik lenger, med edelt gammelt tre, kanskje et lite hint mot oksidering? Smaken veldig intens og lang. Fin syre, ikke så lanolinsk som jeg skulle ønske i starten, men veldig flott friskhet. Svært lang. Virker vital og ikke for gammel. Sverger på at den ble grønnere på farge etter hvert. Mer kompleks med lufting, jod, sjø og sitrus. Hint av ”eplekjeller” også. Tålte varme i glasset veldig bra, og med lufting kom den viskøse munnfølelsen jeg liker i slik vin. Flotte saker, dette. Glad jeg har flere, tror denne tåler mange år til. Men det er spesiell vin, og kanskje ikke akkurat referansen hvis man er ute etter finstemt balanse og "understatement".

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post35