Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

"Billig" Chablis

VinPosted by Arild Haaland Tue, November 06, 2007 01:19:09

På Valken fikk jeg her om dagen anbefalt Chablis Premier Cru Vaillons 2002, Jean Collet. De hadde fått inn noen få kasser, og prisen var smått rimelige 180 kr. Normalt ikke noe å si på for en 02 premier cru, og dermed verdt å prøve. Jeg kjenner ikke videre til produsenten, annet jeg drakk Grand Cru Valmur 04 fra samme produsent på Park Hotel på denne tiden i fjor. Den var så vidt jeg husker god, men gjorde ikke noe uutslettelig inntrykk.

Flasken ble åpnet på fredag, og var definitivt verdt pengene. Den duftet umiddelbart av mineraler og sjø. Det var også noe floralt som etterhvert gikk over i sitrus- og honningtoner. I munnen var den voldsomt mineralsk, det føltes nesten som å slikke på en stein. Den hadde mye kraft og intensitet inn mot slutten, som var syrlig og lang. Det eneste som trakk ned var litt bitterhet i avslutningen.

Etter en natt i kjøleskapet var den klar for østers på lørdag, eller egentlig så var den ikke det. Lørdag var den ikke så bra som forventet. Noe av mineraliteten og den deilige sjøduften var borte, og det var akkurat som om den var blitt fruktigere på lukten. Skjønte ikke helt hva som foregikk der, jeg trodde chabliser normalt utviklet seg fra frukt til sjø. I munnen var den heller ikke like stram og poengtert som dagen før. Vinen var definitivt drikkendes, og fortsatt ganske god. Men den var klart bedre den første dagen.

Dette var en ganske utviklet Premier Cru som fremstår som et veldig godt kjøp til 180 kr, men neppe noe å lagre på så veldig mye lengre. Jeg regner med å drikke de tre andre flaskene jeg kjøpte i løpet av et par år. Jeg mener det fortsatt var flasker igjen på Valken på lørdag.

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post38