Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

To tyskere

VinPosted by Jostein Alme Fri, October 10, 2008 08:57:47

Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Spätlese 2007, Fritz Haag

7,5%. Lys farge, tydelig grønnskjær. Intens duft, tydelig sødme. Fersken, bakte epler, lime, skifermineralitet, noe krydret preg. Litt mer ”eksotisk/tropisk” nese enn vanlig? Eple og mineralitet dominerer mer med lufting. Rikelig med sødme på smaken også, men usedvanlig flott syre som ordner opp. Stor lengde og vitalitet. Ren og glassklar, ”regnvann”, som er en vanlig assosiasjon for meg på denne vinen. Har kjøpt den fast siden 1997-årgangen, og dette må være en av de aller beste.

2007, jeg kan ikke annet enn å begeistres av denne årgangen. Som en blanding av rikheten til 2005 og den syrestramme, litt grønne 2004. Har sett noen melde at 2007erne er litt syresvake. Det forstår jeg ikke helt. Denne vinen har i allfall ikke det problemet. Dag to var den selvsagt minst like flott, og flasken er enda ikke tom…

Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Alte Reben Riesling Trocken 2005

12%. Dyp strågul farge. Søtlig duft nesten helt dominert av melne epler, også hint av noe som minner om honning. Lite mineralitet å spore. Søtlig anslag i munnen også, med en voldsom bitterhet i avslutningen. Litt bitterhet kan være bra, men her tipper det helt utfor. Vinen mangler friskhet og nerve, den virker rett og slett slapp og sliten. Dag to var duften enda mer endimensjonal, mot eplemos, og bitterheten enda mer fremtredende. Direkte ubehagelig å drikke. Både farge og aromaer indikerer at denne flasken var noe oksidert. Korken var helt fin, som ny.

  • Comments(3)//blogg.vitisbergensis.com/#post58