Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Noen viner

VinPosted by Jostein Alme Mon, October 13, 2008 08:41:31

Chablis 1ere Cru ”Le Forest” 1999, Dauvissat

Flaske kjøpt i Paris i 2001. Gul lakk-kapsel. Fin, tørr kork. Lys farge, fint grønnskjær. Svært flott, ingen tegn til oksydasjon. Hint av smørmalt i starten, så sjøbunn, lime, ”østers” osv. Flott lengde, frisk og vital. Ung og sprek vin. Tålte veldig fint lufting hele kvelden. Min siste flaske Dauvissat 1999, og den klart beste. Flasker kjøpt i Paris (med lakk-kapsel) har vært flotte. ”De norske” flaskene har vært svært ujevne, fra OK til fullstendig oksiderte. Muligens forskjellige tapninger her. Det sies jo at Dauvissat sender ut en tapning om våren og en om høsten. Så vidt jeg vet er alltid flaskene i det norske markedet fra høsttappingen.

Blanc de Blancs 1996, Agrapart

Denne har vært litt varierende, men nå var den flott. Lys farge, tydelig grønnskjær. Eplepreget i starten, så mer kompleks, lime, mineraler. Ungdommelig og frisk, stram, smal, syrlig og knasende tørr. Oppløftende god.

Jean Lallement Grand Cru Brut Reserve

Denne var litt dypere i fargen, også svært eplepreget i starten, hint av melne epler. Men den strammet seg opp og ble veldig fin. Rikere stil enn Agrapart. Det er vel en del Pinot i denne, vil jeg tro. Men flott nerve og friskhet. Svær vin, men flott balanse og tørr, fin avslutning. Vet ikke hvilke årganger denne tappingen består av. Drikker gjerne den igjen.

Chateauneuf-du-Pape Cuvée des Cadettes 1999, Château La Nerthe

Mørk og tett farge, frisk og ungdommelig frukt, modne moreller/kirsebær, kanskje litt blåplommer. Krydret preg, men også en god del uintegrert eik. Svær vin, men likevel god balanse. Ikke for varm, god og frisk avslutning. Moderne stil, denne trenger en god del mer kjellertid for å integrere eiken og utvikle sekundæraromaer. Flott og lovende vin som passet godt til en kraftig Cassoulet.

Domaine Chevalier 1996

Rød. Grovt tilfelle av barnerov her. Svært dyp farge. Primær, overraskende søtlig frukt, tobakk, treverk og svært mye uintegrert eik. Veldig mye stoff her, meget intens smak. Balansen tvilsom nå, men denne trenger ti år til i kjelleren, og vil sikkert bli veldig bra.

Chassagne Montrachet « Les Morgeots » 1999, Ramonet

Dyp strågul farge, svidd fyrstikk på duft, voldsomt eikepreg. Hva er vitsen med å kvele sannsynligvis godt druemateriale på denne måten? Bak sagbruket var det mulig å ane en vin også, men tror denne var på vei ned. Jeg mener den hadde et hint av oksidasjon under all eiken. Andre liker denne vinstilen bedre enn meg. Nuvel.

Savennieres Clos du Papillon 1999, Domaine Baumard

Denne flasken hadde et lite hint av kork, men det var likevel mulig å få med seg at vinen fortsatt er vital. For noen år siden var den litt ”fleskete”, nå har den strammet seg kraftig opp. Lys farge, flott grønnskjær, kjølig, litt ”grønn” duft også, lanolinsk/oljet munnfølelse, frisk og syrlig finish. Denne lever i beste velgående, ingen hast.

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post59