Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Noen viner

VinPosted by Jostein Alme Tue, September 22, 2009 21:02:18

Cote Chalonnaise "La Diogne" 2006, A.P. Villaine: Dette var en strålende vin, svært flott pinotfrukt. Intens og flott vin med massevis av "indre styrke". Fjærlett, men samtidig intens og lang. Fersk, men verdt å drikke likevel. Dette er hans enkleste røde, tror jeg. Gleder meg til min sixpack av Mercureyen hans. Men den skal få ligge en stund. "Fattigmanns Romanee Conti". Jeg tar heller en kasse av denne fremfor en flaske La Tache eller noe sånt. Nuvel.

Cornas 1996, Clape: Perfekt kork. Veldig mørk farge, egentlig lite modning, dyp frukt, veldig sursøtt preg, treverk, medisinalt, ørlite volatilt. Ville gått rett på Italia, ikke Syrah. Voldsomt syrlig smak. 1996 fornekter seg ikke. Den var litt ugenerøs, ble aldri helt sjarmert av denne vinen. Det sursøte preget var litt for utpreget. Tydelig modning på duft, men frukten holdt i mange timer. Ikke veldig tydelig syrahpreg, synes jeg. Veldig lite blod, grønne oliven og de greiene der som jeg liker så godt. Usikker på hvor denne befinner seg på modningskurven. Har flere, lar dem ligge litt til.

Og så Trimbachs vanlige Riesling 2007, svært flott vin i Trimbachs stil. Sitrus, stein, en anelse petro og den fine druefrukten som jeg liker så godt, og som er så typisk Alsace. Her er det lite av den litt aggressive primærfrukten som preger mange tyske tørre i 2007. Denne er også blodfersk, og jeg er overbevist om at dette kan lagres med godt resultat. 2007 en knallårgang i Alsace??

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post65