Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Påskeviner 2007

VinPosted by Odd Rydland Tue, September 04, 2007 21:03:10
Noen viner verdt å nevne:

Tommassini Amarone 2003: En gave, og veldig bra vin. Vil utvilsomt funke godt til rike kjøttretter. Amarone er vel verdt å drikke innimellom, men det er lenge siden sist for min del.....

Cavalotti Barolo Bricco Boschis 01: Plukket med fra det siste partiet som nylig ankom Valcken, og fremsto ikke så bra som den jeg har smakt tidligere (i januar, se under) fra det første partiet som ble lansert. Kanskje verdt å merke seg, eller er den gått i lukning?

Påskens vin:

Ramonet Chassagne-Montrachet Morgeot 2001: En totalt stunning vin, kanskje fordi det var litt uventet med all pepperen som hvit Burgund får for tiden og fordi denne årgangen er så som så for hvite. Honning, mynte, kardemomme, lime og lang, lang, lang med et delikat grapefruktaktig bitt i finish. Men likevel først og fremst en nesevin som ble stående på bordet hele kvelden i motsetning til noen av de andre, rimelige (men gode) vinene som ble gulpet nedpå i bra tempo. Har også i løpet av vinteren smakt Caillerets 01 fra Ramonet, en enda bedre vin; Ramonet traff innertier i 2001!

Value for money i forhold til dette? Ja så absolutt. Enten denne en hel kveld på meg og Kari eller 3 (!) 120 kronere på samme tiden....dette var morsommere og med færre bivirkninger.

  • Comments(0)//blogg.vitisbergensis.com/#post9