Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Krabbevintest

VinPosted by Jan Berger Henriksen Fri, September 28, 2007 23:11:08
Sist helg ble det mye vin, og det skyldtes ikke bare Sauvignon-smakingen. Lørdag var det den store krabbefesten. "Noen" synes aldri å bli helt fornøyd med vinvlaget til krabbe. Så det blir nye prøvelser hvert år. Ikke så mye et smaksnotat, som en test.


Menyen var enkelt: Kald krabbe, hus, klør. Brød, salat. Enkelt og greitt.

Først en appetittvekker:Balland-Chapuis Le Chatillet Sancerre 2006 160krJeg ble litt skuff, flat i midt-partiet? Andre likte den godt.

Testvinene:

Henriques and Henriques Verdelho 10 yers old Madeira 260krVeldig bra, men hadde nok passet bedre til en suppe med krabbe som opprinnelig tenkt. Til kald krabbe naturell ble den alt for kraftig.

Pazo de Barrantes Albarino 2003 163krDenne var blitt for gammel, men det var mulig å forestille segat om den hadde vært fersk, så hadde den kunne passet veldig bra.

Lucien Albrecht Reservé Pinot Gris 2005 160krVeldig bra vin, men den passet ikke til krabbe.

Baron Langverth von Simmern Riesling 1992En utrolig vin. Passet som en kule, men halvparten av selskapetfant petroleumsduftene helt uutholdelig. Som vertinnen sa: Jegkastet alle krabbene som duftet olje ... Men fordelen var at jeg fikk mer selv. (En Spätlese fra 1991 til salgs på polet for 140kr!)

Weingut Christian Duchmann Hochenheimer Hölle Riesling Spätlese 1988 150krDenne funket også bra, men ble for lett (!) etter Simmern. I et annet selskap hadde dette vært en topp vin.

DN 89 poeng. Sitat:Weingut Christian Duchmann er en obskur produsent som tydeligvis lagerklassisk "Hock". Dette er en klassisk riesling med begynnende modning. Finduft av eple, sitrus, noe ”firne” (petroleum). Frisk smak med god syre ogintensitet. Jordlig mineralpreg. Dette er en klassiker og et utroligrøverkjøp!!Publisert: 24.05.2004 Finnes på polet i '89-årgang til 148kr.

Selv synes jeg at en gammel Eitelsbacher Karthaüserhofberg Riesling er noe av det beste som finnes til krabbe. Dessverre finnes ingen virkelig gamle årganger på polet lenger.

  • Comments(1)

Posted by Ole Martin Skilleås Sun, September 30, 2007 18:50:57

Bekrefter vel bare "lærebokens" påstander om at moden riesling og krabbe er som hånd i hanske.