Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Rheingau

VinPosted by Ole Martin Skilleås Wed, December 19, 2007 12:39:57

Schloss Johannisberger Riesling Spätlese Trocken 2001

Smakte denne for omtrent en måned siden, men den fortjener omtale - og jeg husker den godt.

En gang i tiden kjøpte jeg tre av denne etter å ha smakt den på en Riesling landskamp, der den feide de to andre vinene i flighten av banen. Den har alltid vært svært god - men meget syrlig. I flere sammenhenger har erfarne Vitis-smakere dømt den som typisk det jeg vil kalle "knokkeltrocken" - svært syrlige tørre Tyske viner. De samme har ment at den ville "sure ut" - miste frukten og bli svært usjarmerende. Jeg begynte å lure selv også, men tok vare på den siste vinen til nå, da jeg drakk den sammen med to profilerte vinfolk i Oslo.

Vi drakk den blindt, og det tok lang tid før de kom til Rheingau, for å si det slik. Den var i perfekt balanse. Frukten gikk i retning appelsin, og vinen var som en flytende knipling. Delikat, detaljert, sjarmerende og en total fornøyelse. Dagen etter var den like dan - den hadde stått natta over i karafel.

Kort sagt: her var det fordommene som dominerte i bedømmelsen av vinen i Vitis-sammenheng initialt. Jeg har etter denne vinen vesentlig mindre skepsis mot tørre tyske rieslinger.

  • Comments(1)

Posted by Odd Rydland Wed, February 13, 2008 18:56:57

Vil bare bekrefte at Johanninsberg Riesling Kabinett 2006 også er flott. Ren, lett eplete, åpenbart ung, nydelig balansert og særdeles forfriskene. En knallvin med lite sødme. Billig tilgjengelig på Flesland.