Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Skandale på haugen. Lei(tz) viner igjen.

VinPosted by Christian Mon, October 13, 2008 20:52:12

Josef Leitz har gjort det igjen. Han har skuffet meg med en rekke dårlige og direkte ringe viner, men nå er det slutt. Jeg har kjøpt min siste flaske fra Leitz. Dere er hermed advart!

Berg Schlossberg Trocken 2005

Helt flatt, svag eplemos, blomster, svag syre, kort og veldig skuffende!!!!

Berg Rottland Spätlese Trocken 2005

Helt flatt, ørlite eplemos, syren er helt vekk, kort, gone på bare 3år!!!!, nei dette er lavmål.

Berg Schlossberg Trocken 2006

Først mineraler, epler, blomster, er det håp om bare en middelmådig riesling opplevelse denne gangen. Aber nein.... en kvalme honningdunst overtar helt styringen og ødelegger vinen. Neste dag er den helt flatt og borte vekk. Leitz burde tvinges til å drikke det her selv.

  • Comments(3)

Posted by Ole Martin Skilleås Wed, December 17, 2008 21:11:01

Jeg har de samme erfaringer som dere med Leitz, men har ikke kommet i gang med oppdrikkingen ennå. På den annen side: edikk skal man jo også ha i huset.

Men seriøst: det er alltid en fare for at man trekker konklusjonene lengre enn erfaringene gir grunnlag for. Ikke alt av tørr tysk vin er like ille. Schloss Johannisberger Riesling Spätlese 2001 var det mange av oss som var imponert over da den kom, men alle med fartstid sa: drikk opp! Jeg gjemte et par av mine til for et år siden. Da var de tidligere så brutalt syrlige vinene åpnet seg opp. Floral, kniplingaktig i strukturen, duft/smak av oljete appelsiner. Deilig - og langt fra noe syremonster.

Ikke tror jeg Leitz vil gå samme veien, men jeg har nå ikke gitt opp tørre tyskere på generelt grunnlag. Tvert i mot.

Posted by Christian Wed, October 15, 2008 14:41:11

Ja det var veldig ille. Sjovt at du nevner det, jeg hadde faktisk først tenk meg å kalde overskriften "keiserens nye klær". Nå har jeg roet meg litt. Er nettopp sluppet av med mine Kaisersteinfels 07 på polet smiley så må 05 brukes i risottoen. Jeg mener at Leitz's har fått alt for mye skryt i forhold til kvaliteten. En riesling bør holde mer enn 3 år på det prisniveau som Kaisersteinfels og Schlossberg befinner seg på.

Dine betraktninger om tør riesling tror jeg på. Sett at en annen oppskryt helt Würtz og Keller sine tørre også har problemer. De er ferskvare som ikke skal lagres. Viktig at forbrukerne gjøres oppmerksom på det! Ellers er det mange som blir veldig skuffet om et par år når de tror de skal i gang med godsakerne, men får en fin vineddik i stedet for.

Posted by Jostein Alme Wed, October 15, 2008 06:35:05

Dette var ille! Gleder meg ikke til å prøve Kaisersteinfels 2005 og 2003. Men det må gjøres - n oen må fortelle at kongen faktisk er naken!

Leitz har jo fått veldig mye (ufortjent?) skryt i Norge. Det blir fremhevet av noen at det har han også fått i utlandet. Men det jeg har sett av god omtale på nettet har stort sett vært for viner med restsødme. Og det er en helt annen skål.

De aller fleste tørre viner som lages i Tyskland er ment å drikkes i løpet av noen måneder. Jeg tror også Leitz sine viner er laget på denne måten. Det bør vel kanskje forbrukerne gjøres oppmerksomme på? Jeg tror det er flere udetonerte "bomber" blant alle de utallige tørre tyske vinene som hauses opp for tiden. Nuvel. Jeg kjøper dem ikke.