Vitisblogg

Vitisblogg

Vitisblogg

Her kan medlemmer blogge om vin

Noen vårviner!

VinPosted by Odd Rydland Thu, October 01, 2009 18:59:52

Etter et langt fravær fra bloggen får jeg gjøre det godt igjen med å poste noen eldre slengere, denne er fra mars 2009.

Fredag: En superpositiv overraskelse – dvs vinen var slik den skulle være: Matrot Meursault Perrieres 99, en produsent og ikke minst en årgang som har slitt med preoksyderingsstempelet. Men denne vinen var rett og slett fabelaktig, laserpresis (mer Puligny enn Meursault i stilen) men likevel helt i balanse og drikkevennlig, og særdeles kompleks med innslag av blomster og vanilje. Ikke noe fedme eller smørtull og de røffe 99-syrene var under full kontroll. Rett og slett en fabelaktig vin som holdt godt i glass og flaske ut over hele kvelden og som jeg vel har en til av. Hvorfor er ikke alle slik - da hadde fristelsen til å etterfylle kjelleren med hvite burgundere vært der.

Lørdag: Chateauneuf Crau de Ma Mere 2000. Jeg tør innrømme det, jeg liker Chateauneuf. I hvert fall noen av de, når årgangene ikke er for varme og produsenten har litt disiplin. Dette er en varm årgang men vinen var bra i balanse, ganske lett i stilen og egentlig tror jeg på topp nå. Ingen kølle, men behagelig krydret og en god match til en biff med fløtepoteter. Vant seg med en del lufting så den har nok enda noe å gå på.

Begge disse vinene var utmerkete nå og en bekreftelse av at det er lurt å bruke kjelleren litt og ikke bare dra inn ferskvare fra polet…..

Søndag: Trimbach Gewurz 06. En vin jeg av og til drikker, Gewurz er morsomt av og til og Trimbach lar aldri dette bli til den suppa som andre av og til gjør. Råtten årgang, bokstavelig talt, og dette er ingen stayer åpenbart (og den var heller ikke hentet fra lagringskjelleren men var en slenger fra juleinnkjøpene), rikere enn vanlig men Trimbach har dette under brukbart kontroll. OK vin og ei greit avbrekk fra Chablisdrikkingen (har hatt et par superbe 02ere fra Chablisienne i den senere tid, særlig Montmains 02 var imponerende).

  • Comments(1)

Posted by Jostein Alme Fri, October 02, 2009 19:54:27

At Tribut var bra er gledelig, jeg har en urørt sixpack av Beauroy 2002 fortsatt. Jeg har hatt mange gode flasker Chablis i sommer. Min siste flaske av Dauvissats Forest 1998 for noene uker siden var helt nydelig. Fullmoden, honning, østers, sjø. Full pakke. Raveneau, Duplessis og Fevre har også levert varene i det siste. Chablis er fortsatt morsomt, ja. Jeg ser ikke veldig mørkt på at jeg har en del Chablis i kjelleren. Tvert i mot.

Polet i Fyllingsdalen har fortsatt 12 flasker av Tributs Chablis 2006, men disse flaskene har nok stått og kokt der i et år nå. Bedre å vente på 2007.